Sikkerhedsafbryder, afbryder & omskifter

Standard og specialfremstillede omskiftere og afbrydere

Thiim er officiel distributør af KrausNaimer sikkerhedsafbryder, afbryder og omskiftere mm i Danmark. Her får du koblings- og styringsudstyr samt industrielle switche og el-komponenter til danske virksomheder inden for bl.a. automationsbranchen.

I Kraus & Naimer-sortimentet finder du desuden drejekontakter, trykknapper, nødstopkontakter, samt signallamper. De monteres typisk i frontpaneler eller i betjeningspaneler på bl.a. produktionsmaskiner, strømtavler, entreprenørkøretøjer, skibe samt udstyr til jernbanen.

Hos os finder du både sortimentet af standardomskiftere og -afbrydere, og de specialfremstillede modeller.

Du mødes af teknikere, der kan rådgive og konfigurere netop den løsning, som du har brug for. Så slipper du for selv at skulle overskue, præcis hvilket produkt du skal vælge i det store produktprogram.

Her får du desuden ekspertisen til at samle omskiftere, så de kan leveres fra dag til dag, og du hurtigt kan komme videre.

Specialfremstillede omskiftere og afbrydere

Uanset om du har brug for en standard eller specialfremstillet omskifter eller afbryder, kan du få hjælp her – også med at udvikle en kundespecifik løsning, der møder lige netop dine specifikke krav. 

specialomskifter

Industrielle drejeomskiftere

C- og CA-serien er det ideelle valg til de fleste anvendelser i forbindelse med styringer, instrumentering og motorregulering, og selv under svære forhold.

Skrueterminalerne er fingersikre i brug.

Terminalerne er tilgængelige både horisontalt og vertikalt og er designet så det er muligt at montere med en elektrisk skruetrækker.

drejeomskifter

Industrielle hovedafbrydere

Alle maskiner skal være udstyret med en hovedafbryder, så strømmen kan afbrydes hurtigt og sikkert.

Kraus & Naimer hovedafbrydere overholder kravene i IEC 60947-3, EN 60947-3, VDE 0660 del 107, IEC 60204, EN 60204 og VDE 0113, og opfylder standarden for afbrydere, hovedafbrydere og vedligeholdelsesafbrydere.

hovedafbryder

Vedligeholdelses- & sikkerhedsafbrydere

Du genkender sikkerhedsafbryderen på den røde og gule farve. Den kan låses i afbrudt tilstand, fx under reparation. Og med den mulige interlock funktion i låget forhindres åbning af den i tændt tilstand. 

Vedligeholdelsesafbryderen kommer i mere dæmpede nuancer og anvendes typisk, hvor du vil have mulighed for at afbryde enkelte steder, for at kunne afbryde kun den del, som der skal arbejdes med.

sikkerhedsafbryder

Kapslede industrielle afbrydere og omskiftere

Afbrydere udført i slidstærke kapslinger, der er designet med ekstra plads til let ledningsføring. Kapslingerne fås i forskellige typer af plastik, aluminium og rustfrit stål. Kapslingerne er isolerede i overensstemmelse med IEC 364–4-41, HD 384.4.41S2 og VDE 0100-410. Hver kapsling har enten “slå-ud”-brikker til metriske gevind i overensstemmelse med EN50262, eller kabelindføringer med metrisk gevind i top og bund. 

Fås i rustfri stål, forskellige plasttyper og aluminium.

kapslet-afbryder

Afbrydere til solcelleparker

Som følge af den stigende efterspørgsel på DC-afbrydere til solcelleanlæg, har Kraus & Naimer udviklet en specielserie af DC afbrydere målrettet dette område. 

Løsninger til de fleste solcelle-opgaver med strømme fra 16 A til 64 A, og spændinger fra 80 V til 1000 V ved at bruge anvendelseskategorien fra DC-21B eller DC-22A. 

De fås i en isoleret kapsling med mulighed for røde/gule eller grå/sorte låsbare greb og med IP66/67 beskyttelse, velegnet til installation i de mest barske miljøer. 

For at du kan få hele din installation fra én leverandør, komplementeres denne serie af en komplet række af AC-afbrydere i isolerede kapslinger.

solcelle-anlaeg

Ekstraudstyr

Du finder et stort udvalg af valgfrit ekstraudstyr f.eks. nøglebetjening, låsbare greb med mulighed for påsætning af hængelåse, hjælpekontakter eller kapslinger.

Ekstraudstyr kan anvendes med alle afbrydere, blot de er samme størrelse.

afbryder-med-laas

Brug for hjælp?

Kontakt vores eksperter:

Hold dig opdateret – tilmeld dig Thiim’s nyhedsbrev

Få det på mail 1-2 gange om måneden, og følg med i nye produkter og andre nyheder.