Free cookie consent management tool by TermsFeedUpdate cookies preferences

Termosikringer & termofølere

Temperaturstyring og regulering

Microtherm er en anerkendt tysk familieejet virksomhed, som siden 1965 har produceret industrigodkendte termosikringer, termofølere og temperatur switche. Løsningerne er standard såvel som kundespecifikke termostatløsninger, der er designet til temperaturstyring og regulering i en lang række elektriske produkter, og som i høj grad anvendes i fx detektorer, automater, husholdningsapparter, varme- og klimaanlæg, robotter, produktionslinjer og kraftværker.

Kapslede termostater

På grund af det kompakte design er disse kontakter egnede til installationer med begrænset plads.

Kontakterne er certificeret til max strøm på 20A og temperaturer op til 190°C.

Kontakterne kan åbne eller lukke, når responstemperaturen er nået – afhængigt af kravene til applikationen.

Af egenskaber kan nævnes, høj koblingskapacitet, ingen vibrerende støj, stød- og vibrationstestet, ingen strømfølsomhed, guldkontakter for lav strømudgang.

kapslede-termostater

Åbne termostater

Ud over den automatiske nulstilling er der også mulighed for at udføre en manuel nulstilling og en elektrisk holdefunktion.

De åbne kontaktvarianter uden huse kan anvendes i et ventilationssystem i overophedet tilstand. Når køleluftstrømmen afbrydes (på grund af en blokering af ventilatormotoren eller en dækning af enheden), udløses kontakten meget hurtigt og forhindrer beskadigelse.

Typiske applikationer omfatter en bred vifte af både husholdningsapparater, bilindustri- og elektriske applikationer. Tilslutningsmuligheder er mange: stik, nitte, skrue, svejsning eller lodning.

 

aabne-termostater

Højtemperatur termostater

Højtemperaturafbrydere af typen K1 fungerer strømuafhængigt og måler temperaturen ved hjælp af en bimetalskive. Efter at have nået den definerede temperatur, åbner eller lukker kontakten kredsløbet for den enhed, der skal beskyttes. Når tilbagekoblingstemperaturen er nået, skifter kontakterne automatisk tilbage. Af egenskaber kan nævnes højtemperaturmaterialer (keramik, stål, mikanit), fast indstillet temperatur, automatisk nulstilling, forskellige tilslutningsmuligheder.

 

termostater-hoej-temperatur

Temperatur switche

Med et arbejdstemperaturområde på mellem -10°C til 110°C, en høj præcision, en lang levetid og et stænktæt hus, er M-serien karakteriseret som en meget pålidelig afbryderserie. Mulige anvendelser omfatter styreelektronik, aircondition, gulvvarme og frostsikring. Med disse elektromekaniske kontakter kan et helt system af temperaturfølere, evaluerings- og udløserelektronik spares.

termostater

Termosikringer

Termosikringer og sensorer

Temperatursikringerne indeholder enten en organisk ”smeltepille” eller en smeltelegering. Strømkapacitet er op til 25 A, og den maksimale udløsningstemperatur er op til 240°C.

Temperaturbeskyttelsesanordninger som disse anvendes typisk i husholdningsapparater, elektriske (små) apparater, varmeapparater, transformere og i bilindustrien.

termosikringer

Termofølere

Temperaturfølere og termistorer

Temperaturfølere i YAM/EF1-serien er PTC termistorer eller motor PTC, som er karakteriseret ved en pludselig stigning i modstanden ved en ændring af reaktionstemperatur.

Temperaturfølere af typen NTC beskriver en negativ karakteristikkurve for en stigende temperatur. De bruges ofte som et godt grundlag for temperaturkontrol af en enhed.

Sensorer af typen STS-serien er kendetegnet ved en temperaturkurve, som minder meget om de (allerede delvist udfasede) KTY-sensorer, og tilbydes som en alternativ løsning.

Det brede felt af PT-sensorer er kendetegnet ved en meget præcis temperaturkarakteristikkurve over et bredt temperaturområde. Disse sensorer er næsten udelukkende specialfremstillede.

 

termofoelere

CD serien

CD-serien tilbyder en enklere måde at bruge som et alternativ til andre switche.

 

termofoelere-microtherm

Brug for hjælp?

Kontakt vores eksperter:

Scroll to Top

Hold dig opdateret – tilmeld dig Thiim’s nyhedsbrev

Få det på mail 1-2 gange om måneden, og følg med i nye produkter og andre nyheder.