Free cookie consent management tool by TermsFeedUpdate cookies preferences

Is the serial data you send secured?

 

Introduktion.

Store og små firmaer rammes dagligt af Cyber angreb, i forsøget på at finde det svage led i kæden. Med Moxas NPort serie er du sikret, læs her hvordan.

 

Låser du døren når du går ud?

At låse vores hjem inden vi forlader huset er helt naturligt for os. Vi gør det automatisk, uden at tænke nærmere over det, selv om der er mange gode grunde til at gøre det. Bortset fra at beskytte vores hjem mod regn og blæst, ønsker vi primært at forhindre uvedkommende i at komme ind i vores hus. Ingen ønsker at komme hjem og at finde det beskadiget eller rodet igennem, eller der mangler værdifulde genstande.

De samme fornuftige forholdsregler gælder også for de virksomheder, vi arbejder for. Ejerne vil gøre alt, for at beskytte mod at blive beskadiget eller mod tyveri. Men i dag er tyveri af inventar ikke den eneste bekymring for virksomhedsejerne: Datatyveri er blevet en stor hovedpine.

Ofte ser man desværre at beskyttelse mod cybersecurity, ikke er så højt prioriterede som fysiske sikkerhedsforanstaltninger. Det er dog vigtigt at fokusere på sikkerhed mod cyberangreb, hvis man ikke ønsker at betale prisen for nedetid forårsaget af ondsindet angreb.

 

Stor eller lille installation, alle er et mål for angreb.

Mange tror fejlagtigt at Cyberangreb kun sker i de større installationer, men det er helt forket. Hackere forsøger alle muligheder, for dem er hvert angreb en mulighed for at tjene penge. De måder de bruger ændrer sige hele tiden, så det er vigtigt at man hele tiden er opmærksom og anvender produkter af høj kvalitet, ikke kun hardwaremæssigt men også softwaremæssigt.

 

Forebyggelse er bedst.

Som vi beskytter vores hjem og familie kan nogle få forholdsregler i installationen gøre en enorm forskel. Følgende cyber forholdsregler er vigtige for at etablere en sikker forbindelse i din installation.

  1. Sørg for at enheden er beskyttet med en kompleks adgangskode og at kun godkendte brugere får adgang til systemet. Du vil blive overrasket over, hvor mange enheder der stadig bruger standard adgangskode, selv om man med få klik på Internettet let kan få dem oplyst. Et godt råd er, at ændre adgangskoden med jævne mellemrum.
  2. Reducer overfladearealerne for angreb. En service eller en port i en enhed er som en åben dør eller et vindue i dit hus. At have en ubrugt service eller port aktiveret, er det samme, som at lade en dør stå åben – et tegn på velkomst til enhver hacker. For at reducere uventede angreb, skal du sikre dig, at alle dine ubrugte services eller porte er deaktiveret.
  3. Som du hjemme kun udleverer nøgler til udvalgte personer du stoler på, er det også en fordel i din installation at lave en liste over hvilke enheder som må få adgang samt hvilken type af kommunikation. Skriv de få IP adresser ind i listen som må få adgang, det blokerer alle uautoriserede IP-adresser.
  4. Hold hele tiden øje med dit tag, er der et hul, så få det lappet med det samme. Det samme gælder din industrielle installation, hold dine sikkerhedsværktøjer opdateret. Sikkerhed er ikke noget man gør én gang, det skal man gøre løbende. Hver dag kommer der nye vira, eller der opdages nye svagheder. Derfor er det vigtigt at opdatere til de nyeste programrettelser for at forhindre nye cyber angreb.

 

Moxa tilbyder.

Moxas serie-til-Ethernet produkter understøtter forskellige sikkerhedsfunktioner, der opfylder kravene for cyber sikkerhed. Hvis du er interesseret i at finde en sikker løsning til at overføre dine serielle data via Ethernet, kan du rekvirere vores ”checkliste ved installation af S2E enheder” nederst på denne side.

 

Hvordan får jeg mere at vide (nyttige links)?

 

Scroll to Top

Stay updated - sign up for the Thiim Newsletter

Get it in your inbox 1-2 a month and keep yourself updated with new products and other news.