Free cookie consent management tool by TermsFeedUpdate cookies preferences

Seriel 2x Master for several followers

 

Introduktion.

tSH-730 serien gør det muligt for to master at kommunikere med de samme slaver via seriel RS-232/485, endda på forskellige hastigheder. Mobus/RTU, Modbus/ASCII, DCON eller egen protokol understøttes.

 

2x Master, hvorfor det?

I et serielt netværk på RS-232 eller RS-485 vil der normalt være én Master og flere Slaver. Det er Master som bestemmer hvilken Slave der skal agere og svare den kommando som Master sender. Men med denne nye enhed fra ICPDAS, tSH-730 serien, er det nu muligt at have to Master på samme tid.

De to Master vil kunne kommunikere med de samme Slaver, f.eks. hvis man har et kontroldisplay i hver ende af et rum som styrer lyset eller andet. Det kan også være at Master 2 kører som Backup, så hvis Master 1 stopper, så tager Master 2 over.

En anden applikation kan være, at man har to Master og flere Slaver men ønsker at benytte det samme RS-485 netværk man har kablet op. Den ene Master sættes så op til at kommunikere med udvalgte Slaver, den anden Master sættes op til at kommunikere med de andre Slaver.

 

Men hvordan?

Når to Master normalt kommunikere på samme forbindelse, på samme tid, vil data gå tabt. Vi har derfor brug for en buffer og det er lige netop dette at vores tSH-730 serie er. På den visuelle figur herover er der 2 master, Master 1 sender røde pakker og Master 2 sender grønne pakker.

Når Master 1 sender en rød pakke sendes den videre ud til salverne, den valgte slave svarer og svaret sendes til Master 1. Ligeledes med Master 2.

Men når nu Master 1 og Master 2 sender data på samme tid, bliver vi nød til at forsinke det ene signal. I eksemplet herover sendes den røde pakke ud til slaverne, meden den grønne pakke gemmes et øjeblik.

Svaret til den røde pakke sendes tilbage til Master 1, herefter kan den grønne gemte pakke sendes til slaverne og svaret hertil, tilbage til Master 2, uden der er nogen som har opdaget noget.

Bemærk – det er dog vigtigt at man i de to Master kan sætte en længere svar timeout, da svarene kan blive forsinket medens de venter på at komme gennem konverteren. Det er også vigtigt at Master 1 og Master 2 ikke bruger båndbredden 100%, der skal være plads til dem begge på samme tid.

 

Modbus/RTU, Modbus/TCP, DCON eller din egen protokol.

Alle Slaver skal køre samme hastighed men de to Master kan køre på forskellige hastigheder og behøver ikke være samme hastighed som Slaverne.

Under konfiguration af modulet, som let gøres via det indbyggede Ethernet stik, vælger man først hvilken protokol og hastighed som Master 1 skal køre, dernæst Master 2 og til sidst Slaverne. Protokollerne som understøttes er de populære Modbus/RTU og Modbus/ASCII, ICPDAS’ DCON (I-7000 serien) eller din egen protokol (Raw data / tekst mode).

 

Hvordan får jeg mere at vide (nyttige links)?

Scroll to Top

Stay updated - sign up for the Thiim Newsletter

Get it in your inbox 1-2 a month and keep yourself updated with new products and other news.