Gateways

Gateways & cloud computing

Ønsker man at få to forskellige enheder til at  kommunikere sammen, og er bus og/eller protokollen forskellige, kan man anvende en protokol gateway (en oversætter). Der findes lige så mange forskellige gateways, som der findes forskellige busser og protokoller.

Cloud computing er en vigtig forudsætning for at udnytte fordelene ved digitalisering i industrien. Industrielle IoT-gateways kan forbinde eksisterende produktionsanlæg med en lang række forskellige cloud-platforme, som understøtter den anvendte protokol.

Modbus/RTU (seriel) og Modbus/TCP (Ethernet) er det nemmeste at finde en gateway til, da de to protokollerne er direkte sammenlignelige.

Men skal man f.eks. tilslutte et Modbus/RTU I/O modul til et netværk, der kommunikerer på ProfiNET, er det en anden sag. Her skal gatewayen både konvertere bussen og protokollen.

Kort fortalt så konfigurerer man sin gateway til at kommunikere Modbus/TCP på den ene port, ProfiNET på anden port, og så parrer man de to sider internt, kommando for kommando.

cellular-gateway-router

Brug for hjælp?

Kontakt vores eksperter:

Hold dig opdateret – tilmeld dig Thiim’s nyhedsbrev

Få det på mail 1-2 gange om måneden, og følg med i nye produkter og andre nyheder.