Netværk switch

Netværk switch – PoE, managed switch, unmanaged switch, layer 3 switch

Hvordan skulle vi kunne sende emails eller søge på Internettet, hvis vi ikke havde Ethernet? Vi tager det i dag for givet på vores computer og notebook. Også inden for industrien er Ethernet nu almindeligt anvendt, men der stilles her større krav til udførsel, funktion og sikkerhed, end på de enheder vi normalt bruger på kontoret eller hjemme.

WiFi eller trådløse forbindelser gør det nemt, enhederne er fleksible og ikke afhængig af et kabel. Der kommunikeres på 2,4 eller 5GHZ, men herunder flere standarder, der giver en bredere båndbredde. Husk at vælge en god kryptering, evt. også begrænse hvilke MAC adresser der må koble op, så du ved ’hvem’ der har adgang til dit netværk.

Med en ny netværk switch understøttes den internationale sikkerhedsstandard IEC62443.

ethernet-switch

Unmanaged switch

En unmanaged switch’s eneste opgave er at modtage data på én port og sende dem videre til den port, hvor modtageren sidder.

unmanaged-switch

Managed switch

En managed switch er lidt mere kompleks. Her kan man f.eks. overvåge hvad der sker på switchen, styre hvem der må hvad, blokere data, lave redundante forbindelser og meget andet.

managed-switch

Layer 3 switch og router

En layer 3 switch og router bruges i de installationer, hvor man vil koble to forskellige netværk sammen. Det kan være interne netværk, f.eks. netværket for produktionen, for kontorerne eller videre ud til internettet. Men det kan også være segmenterede netværk som f.eks. VLAN.

layer-3-switch

PoE

PoE (Power over Ethernet) er en funktion der gør, at man kan forsyne sine enheder via Ethernet kablet og på den måde simplificere opkoblingen med mindre kabling og færre forsyninger. Det kræver at switchen understøtter PoE. Der findes flere forskellige standarder fra 15W og op til 90W, men også enheder som kan forsynes via Ethernet kabler, der ikke følger en standard. Så der er vigtigt, at man kender sin enhed, inden man tilslutter den en standard PoE switch.

poe-switch

Brug for hjælp?

Kontakt vores eksperter:

Hold dig opdateret – tilmeld dig Thiim’s nyhedsbrev

Få det på mail 1-2 gange om måneden, og følg med i nye produkter og andre nyheder.