Panel PC

Panel PC, industri pc touch og industri touch skærm

Mange installationer og styringer er baseret på computere eller de mere simple PLC’ere. Men i mange tilfælde er det nødvendigt at vise en proces visuelt, så brugeren eller den ansvarlige for processen kan se, hvad der sker og hurtigt kan reagere på fejl mm.

Derfor tilslutter man skærme til embedded computere eller PLC’er, hvis disse understøtter dette, eller som man ofte ser i dag, man samler computer og skærm i én enhed, en Panel PC.

moxa-skaerm

Skærme

Skærme findes i dag i mange udgaver, fra de små 7” og op til 24” og med eller uden touch. De kan monteres i en forplade (et panel), eller direkte på en arm eller et beslag, der understøtter standard VESA beslag.

De er som udgangspunkt vandtætte fra fronten, men kan også leveres i udgaver, som er vandtætte/spuletætte hele vejen rundt – typisk i rustfri stål (specielt til fødevareindustrien) med M12 stik.

Ligeledes findes der udgaver til montering udendørs, der kræver udvidet temperatur og mere lysudbytte på skærmen, så den kan aflæses i solskin.

iei-skaerm

Panel PC

En panel PC er en skærm med indbygget computer. Skærmen er som beskrevet under skærme, mens computeren kan være alt fra en simpel udgave med langsom CPU til en meget kompleks udgave med mange ind- og udgange og den kraftigste CPU. Hvilken model man skal vælge afhænger af, hvad den skal bruges til og hvilke opgaver den skal løse. Skal den anvendes under særlige omstændigheder, kan de leveres med forskellige godkendelser, f.eks. DNV til et skib.

iei-panel-pc

Brug for hjælp?

Kontakt vores eksperter:

Hold dig opdateret – tilmeld dig Thiim’s nyhedsbrev

Få det på mail 1-2 gange om måneden, og følg med i nye produkter og andre nyheder.