Router & modem

4g router, 5g router & modem

Skal man koble flere netværk sammen og skal det fx ske via det mobile netværk, kan man anvende en router, evt. med understøttelse af 4G netværk. Disse to funktioner kan klares af én og samme enhed.

Router

En router kan dele et netværk op i to dele eller samle to netværk, fx et produktionsnetværk og et kontornetværk. Produktionsnetværket skal have adgang til de lokale servere i kontornetværket, og måske også videre ud på internettet, mens computerne på kontornetværket måske ikke umiddelbart skal have adgang til produktionsnetværket. 

moxa-router

4G router

En 4G router er grundlæggende det samme, som beskrevet ovenfor , men det netværk man kobler op på er det mobile 4G netværk, snart også 5G.

Denne løsning anvendes typisk, hvis installationen er på en lokation, hvor der ikke kan opnås adgang til et kablet Ethernet/Internet, fx vandboringer, målinger på vandløb og kørende installationer (biler/lastbiler).

De fleste 4G modeller har også en WAN port, og kan derfor anvendes til at forbinde til internettet via den kablede forbindelse, men med fall-back til 4G forbindelsen, hvis den kablede forbindelse afbrydes. 

4g-router

Routere med mulighed for kundespecifikt program

Der findes også modeller med mulighed for lokal databehandling. Der er afsat en smule plads i den interne hukommelse, så man kan downloade sit Python program og på den måde køre en proces.

Faktisk kan man sige, at routeren er en lille computer, som lokalt kan lave databehandling og tage action på hvad der sker, ud fra de valgte parametre.

router-inhand

Sikkerhed

Flere industrielle modeller beskytter de kritiske kontrolnetværk, og opretholder samtidig en hurtig datatransmission.

De er specielt designet til automatiseringsnetværk og har integrerede cybersikkerhedsløsninger, der kombinerer en industriel firewall, VPN, router og L2-switch-funktioner i et enkelt produkt, som beskytter integriteten af ​​fjernadgang og kritiske enheder.

sikker-router

Brug for hjælp?

Kontakt vores eksperter:

Hold dig opdateret – tilmeld dig Thiim’s nyhedsbrev

Få det på mail 1-2 gange om måneden, og følg med i nye produkter og andre nyheder.