Free cookie consent management tool by TermsFeedUpdate cookies preferences

Industriel 4G/LTE modem gateway 2x SIM kort

foto af modem gateway

 

Introduktion.

Industriel IoT og Industri 4.0 stiller større og større krav til dataopsamling, også fra enheder der kun er tilgængelige via den mobile dækning. Med Moxas 4G/LTE modem gateway får man hurtigere adgang til data og med plads til to SIM kort, får man en større sikkerhed for uafbrudte forbindelser.

 

modem gateway egenskaber

 

2G, 3G og 4G.

Til de industrielle løsninger, hvor der ikke er andre muligheder for at forbinde end at bruge det mobile netværk, var 2G længe den foretrukne kommunikationsform, specielt EDGE teknologien som er lidt hurtigere (også benævnt som EDGE eller 2,7G). Årsagen var at de nye teknologier som 3G og 4G, kommunikere ved højere frekvenser og dermed havde kortere rækkevidde.

Men på det seneste har mange selskaber fået bedre 3G og 4G dækning, der er sat flere master op, samtidigt med at der er planer om at udfase 2G. Vi får også mere komplekse styringer, der kræver hurtigere svartider og overførsel af større datamængder.

Vi har fået oplyst, at I Danmark fortsætter 2G i nogen tid endu, dog muligvis uden EDGE, da frekvensen ønskes anvendt til 4G. Nogen applikationer vil ikke kunne køre på en ren 2G forbindelse, slet ikke hvis man bruger standard SIM data kort og lader modemmet lave VPN forbindelse til serveren. Har man et SIM kort med Private IP er det ok, da VPN delen ikke ligger mellem enheden og ISP men mellem ISP og brugeren.

I flere lande er 2G allerede udfaset, eller på vej til at blive det og i 2021 er det planen at 3G bliver udfaset i USA.

Så der er flere gode grunde til, at Moxas nye 4G modem har manges interesse.

 

4g/lte modem gateway med open vpn

Sikkerhed via VPN.

Moxas nye 4G modem OnCell G3150A-LTE understøtter som de andre 2G og 3G modems i samme serie, sikker forbindelse via VPN. Men som noget nyt, understøtter dette nye 4G modem også OpenVPN, en meget anvendt VPN forbindelse.

 

dimensioner på 4g/lte modem gateway

 

4g/lte modem gateway dimensioner

 

Dual SIM (2 SIM kort).

Med ét SIM kort har man mulighed for at koble op til den Internet udbyder man har lavet aftale med. Der kan være lavet aftale om roaming, men kan man ikke få forbindelse, så har man et problem. Med to SIM kort kan man lave aftale med to udbydere og hvis der så er problemer med den ene, kan man altid bruge den anden som backup.

Til løsninger som ikke er stationære (bil, lastbil, færge – evt. som krydser landets grænser), så er løsningen også at have flere SIM kort. Hvert SIM kort fungerer som sig eget modem. Det ene er primært, og kan det ikke få forbindelse, så tager det andet over.

I Moxas modem er der en smart algoritme, som overvåger og sikrer at der er forbindelse. Hvis der ikke kan dannes forbindelse, forsøger modemmet først at genetablere forbindelsen på SIM kort 1, dernæst SIM kort 2, og lykkedes heller ikke dette, genstarter modemmet sig selv, for at starte en ny initialisering med de valgte udbydere.

 

OnCell G3150A-LTE

Hvordan får jeg mere at vide (nyttige links)?

Brug for hjælp?

Scroll to Top

Hold dig opdateret – tilmeld dig Thiim’s nyhedsbrev

Få det på mail 1-2 gange om måneden, og følg med i nye produkter og andre nyheder.