Netværk switche

Hvordan skulle vi kunne sende emails eller søge på Internettet, hvis vi ikke havde Ethernet? Vi tager det i dag for givet på vores computer og notebook. Også inden for industrien er Ethernet nu almindeligt anvendt, men der stilles her større krav til udførsel, funktion og sikkerhed, end på de enheder vi normalt bruger på kontoret eller hjemme.

WiFi eller trådløse forbindelser gør det nemt, enhederne er fleksible og ikke afhængig af et kabel. Der kommunikeres på 2,4 eller 5GHZ, men herunder flere standarder, der giver en bredere båndbredde. Husk at vælge en god kryptering, evt. også begrænse hvilke MAC adresser der må koble op, så du ved ’hvem’ der har adgang til dit netværk.

De nyeste switche understøtter den internationale sikkerhedsstandard IEC62443.

Unmanaged switche

Unmanaged switches eneste opgave er at modtage data på én port og sende dem videre til den port, hvor modtageren sidder.

Managed switche

Managed switche er lidt mere komplekse. Her kan man f.eks. overvåge hvad der sker på switchen, styre hvem der må hvad, blokere data, lave redundante forbindelser og meget andet.

Layer 3 switche og routere

Layer 3 switche og routere bruges i de installationer, hvor man vil koble to forskellige netværk sammen. Det kan være interne netværk, f.eks. netværket for produktionen, for kontorerne eller videre ud til internettet. Men det kan også være segmenterede netværk som f.eks. VLAN.

PoE

PoE (Power over Ethernet) er en funktion der gør, at man kan forsyne sine enheder via Ethernet kablet og på den måde simplificere opkoblingen med mindre kabling og færre forsyninger. Det kræver at switchen understøtter PoE. Der findes flere forskellige standarder fra 15W og op til 90W, men også enheder som kan forsynes via Ethernet kabler, der ikke følger en standard. Så der er vigtigt, at man kender sin enhed, inden man tilslutter den en standard PoE switch.

Brug for hjælp?