Routere & modems

Skal man koble flere netværk sammen og skal det fx ske via det mobile netværk, kan man anvende en router, evt. med understøttelse af 4G netværk. Disse to funktioner kan klares af én og samme enhed.

Router

En router kan dele et netværk op i to dele eller samle to netværk, fx et produktionsnetværk og et kontornetværk. Produktionsnetværket skal have adgang til de lokale servere i kontornetværket, og måske også videre ud på internettet, mens computerne på kontornetværket måske ikke umiddelbart skal have adgang til produktionsnetværket. Her kan man anvende en router.

4G router

En 4G router er grundlæggende det samme, som beskrevet ovenfor under router, men det netværk man kobler op på er det mobile 4G netværk, snart også 5G. Denne løsning anvendes typisk, hvis installationen er på en lokation, hvor der ikke kan opnås adgang til et kablet Ethernet/Internet, fx vandboringer, målinger på vandløb og kørende installationer (biler/lastbiler).

De fleste 4G routere har også en WAN port, og kan derfor anvendes som almindelige routere til at forbinde til internettet via den kablede forbindelse, men med fall-back til 4G forbindelsen, hvis den kablede forbindelse afbrydes. 

Routere med mulighed for kundespecifikt program

Routere med mulighed for lokal databehandling findes også. Der er afsat en smule plads i den interne hukommelse, så man kan downloade sit Python program og på dem måde køre en proces i routeren. Faktisk kan man sige, at routeren er en lille computer, som lokalt kan lave databehandling og tage action på hvad der sker, ud fra de valgte parametre.

 

Sikkerhed

Flere industrielle routere beskytter de kritiske kontrolnetværk, og opretholder samtidig en hurtig datatransmission. De er specielt designet til automatiseringsnetværk og har integrerede cybersikkerhedsløsninger, der kombinerer en industriel firewall, VPN, router og L2-switch-funktioner i et enkelt produkt, som beskytter integriteten af ​​fjernadgang og kritiske enheder.

Brug for hjælp?