Free cookie consent management tool by TermsFeedUpdate cookies preferences

NPort med 6 eller 12 Digital I/O – WiFi som option – MTConnect

 

Introduktion.

Moxas populære serie af NPort serielport servere og ioLogik I/O moduler samles nu i én model, med eller uden trådløs WiFi. Med 1 eller 2 RS-232/422/485 serielle porte og 6 eller 12 digitale I/O.

 

2 i 1 – Lige til at gå til – Men hvorfor denne nye model?

Selv om den serielle port har mange år på bagen, må man undre sig, den bruges stadig flittig. Typisk ved at man ønsker at kommunikere med ældre maskiner eller enheder men man ser også nye enheder som har en seriel port. Det skyldes den simple og billige måde man kan lave en seriel port på, det lidt forenklet bare at sætte en line driver foran sin interne CPU, så er man kørende, det kræver ikke det store.

Den serielle port kan typisk være RS232 for kortere afstande eller RS422 eller RS485 for de lidt længere afstande eller hvis man skal kommunikere med flere decentrale enheder fra samme master.

 

 

Med Moxas NPort flytter man den serielle port væk fra sin computer eller PLC og bruger det eksisterende Ethernet som forbindelse. På den måde kan man komme op på længere afstande og uden om at skulle trække ledninger, hvis altså der er Ethernet til rådighed. Det behøver ikke være kable, det kan også være trådløs WiFi. Og tager men Internettet med, så kan man komme rigtigt lang, det er kun svartiderne som man skal være opmærksomme på, det går lidt langsommere end ved direkte fortrådning.

Men er det nok at kunne kommunikere med enheden via den serielle port? I nogen tilfælde er det ikke. Her behøver man også mulighed for at måle eller styre digitale eller analoge ind- og udgange. Dette gøres let ved at montere et E1200 modul ved siden af sin NPort, den styres via Modbus/TCP.

 

 

Men det er jo to enheder, hvorfor ikke slå NPorten sammen med I/O modulet, så er der kun én enhed at holde styr på, så er det kun i én enhed man skal sætte de funktioner man gerne vil have.

Denne nye model er netop til dækning af disse opgaver, hvor man har brug for en NPOrt og et I/O modul, nu kan man få dem samlet i ét modul. Og ikke nok med det, den ene model fås med indbygget WiFi klient, så det er pludselig tre enheder i en. Det sparer både plads i kabinettet og tid ved installation, da der ikke skal trækkes så mange kabler internt.

 

 

MTConnect.

Er en åben og simpel kommunikationsstandard, til kommunikation mellem produktionsudstyr på OT niveau og software til overvågning på IT niveau. Den defineres som skrivebeskyttet, da den kun kan læse data fra en enhed og ikke skrive data til en enhed.

På IT niveau kan det være svært at forholde sig til de mange forskellige protokoller, Moxas nye NPort IA5000A-I/O og NPort IAW5000A-I/O series understøtter MTConnect, den har måde MTConnect Agent og Adapter indbygget. Status kan læses direkte fra en MTConnect klient.

 

Hvordan får jeg mere at vide (nyttige links)?

Brug for hjælp?

Hold dig opdateret – tilmeld dig Thiim’s nyhedsbrev

Få det på mail 1-2 gange om måneden, og følg med i nye produkter og andre nyheder.