Free cookie consent management tool by TermsFeedUpdate cookies preferences

Fasebrudsrelæ

Fasebrudsrelæ & fasefejlsrelæ

Fasebrudsrelæer er en økonomisk investering, som er enkel at installere.

Et trefaset overvågningsrelæ beskytter mod skader forårsaget af fasetab, samt andre trefasede fejltilstande.

Thiim A/S kan tilbyde fasefejlsrelæer til mange applikationer og flere forsyningsspændinger.

phase-failure

Spænding og asymmetri

Fasefejlsrelæerne er designet til applikationer, hvor et trefaset system skal overvåges for ubalance eller afvigelse i balanceret spænding.

Relæerne inkluderer en standardtidsfunktion. Derudover tilbyder PADI og PANI en tidsforsinkelse ved frafald, selv ved totalt strømsvigt. Relæet fungerer i “fejlsikker” tilstand og behøver ingen ekstern strømforsyning. Hvis en ekstern stabil strømforsyning er tilgængelig har 45 mm-huset separate terminaler til intern strøm.

A – funktion overvåger trefasesystemet for ubalance på grund af fasevinkel og fasespændingsafvigelser f.eks. en sprunget sikring eller en dårlig forbindelse.

B – funktion overvåger trefasesystemet for både ubalance (som A-funktion) og balanceret under spænding.

C – funktion overvåger trefasesystemet for både ubalance (som A-funktion) og balanceret overspænding.

D – funktion overvåger trefasesystemet for alle mulige afvigelser ved at overvåge ubalance og afbalanceret under- og overspænding.

Ubalance på grund af fasevinkel og fasespændingsafvigelser måles meget nøjagtigt ved at måle det omvendte fasesystem i forhold til hovedsystemet. Metoden er uafhængig af den faktiske balancerede spænding og ikke følsom over for elektrisk støj. Balanceret spænding måles ved at ensrette og addere de trefasede spændinger.

Anvendes til at:

 • slukke motorer automatisk før skader på grund af fejlforsyning, og tænde dem igen, så snart forsyningen er genetableret. Fx pumper, oliebrændere, ventilatorer og køleskabe.
 • overvåge det trefasede hovedsystem og kontrollere brugen af lokale nødgeneratorer.
 • forhindre motorer i at blive tændt til en defekt forsyning, fx kraner og elevatorer.

Se mere her:

Spænding, asymmetri og faserotation

PAHA & PAHI er 3-leder relæer til sekvensstyring og faseovervågning. PAHI inkluderer en sand tidsforsinkelse.

PAMA & PAMI er 4-lederrelæer til sekvensstyring og fase- og nulovervågning. PAMI inkluderer en sand tidsforsinkelse.

Fasesekvens- og fase- og  nulovervågningsrelæerne er designet til applikationer, hvor sekvensen af et trefaset system skal kontrolleres.

Ud over sekvensstyringen overvåger relæerne trefasesystemet for faseubalance, og i henhold til den valgte indstilling kan de yderligere overvåge balanceret under- eller overspænding, såvel som både under- og overspænding.

Relæerne arbejder i “fejlsikker” tilstand, og 35 mm modulerne behøver ingen ekstern strømforsyning. Hvis en ekstern stabil strømforsyning er tilgængelig, tilbyder 45 mm-modulerne separate terminaler til den interne strøm.

Ubalance på grund af fasevinkel og fasespændingsafvigelse måles meget nøjagtigt ved at måle det omvendte fasesystem i forhold til hovedsystemet. Metoden er uafhængig af den faktiske balancerede spænding og perfekt til beskyttelse af trefasede motorer, generatorer og transformere.

Målesystemet er ikke følsomt over for højere harmoniske svingninger og sikrer relæerne mod falsk udløsning på grund af “støjende” strømledninger. Da målesystemet inkluderer fasevinklerne i målingen, giver det fuld beskyttelse mod regenererede faser. Balanceret spænding måles ved at addere de tre individuelle ensrettede fasespændinger.

Anvendes til:

 • at forhindre, at motorer roterer i den forkerte retning og kobles til en defekt forsyning.
 • motorbeskyttelse ved at styre omdrejningsretningen og til- og frakobling afhængigt af forsyningsforholdene. Fx pumper, kompressorer, ventilatorer og køleskabe.
 • automatisk styring af fasesekvens og overvågning af fase- og nulspændinger i mobilt udstyr som kølecontainere, kontrol- og distributionspaneler og maskiner, der anvendes på byggepladser og på serviceopgaver.

Se mere her:

Spænding, asymmetri og frekvens

Fasefejlsrelæerne er designet til applikationer, hvor et trefaset system skal overvåges for ubalance eller afvigelse i balanceret spænding eller afvigelse i frekvens.

PADF inkluderer en standard timerfunktion.
PADF’en tilbyder separate terminaler til intern strøm.

A – funktion overvåger trefasesystemet for ubalance på grund af fasevinkel og fasespændingsafvigelser fx en sprunget sikring eller en dårlig forbindelse.

B – funktion overvåger trefasesystemet for både ubalance (som A – funktion) og balanceret under spænding.

C – funktion overvåger trefasesystemet for både ubalance (som A – funktion) og balanceret overspænding.

D – funktion Overvåger trefasesystemet for alle mulige afvigelser ved at overvåge ubalance og afbalanceret under- og overspænding.

Ubalance på grund af fasevinkel og fasespændingsafvigelser måles meget nøjagtigt ved at måle det omvendte fasesystem i forhold til hovedsystemet. Metoden er uafhængig af den faktiske balancerede spænding og ikke følsom over for elektrisk støj. Balanceret spænding måles ved at ensrette og addere de trefasede spændinger.

Anvendes til at:

 • slukke motorer automatisk før skader på grund af fejlforsyning, og tænde dem igen, så snart forsyningen er genetableret. Fx pumper, oliebrændere, ventilatorer og køleskabe.
 • overvåge det trefasede hovedsystem og kontrollere brugen af lokale nødgeneratorer.
 • forhindre motorer i at blive tændt til en defekt forsyning, fx kraner og elevatorer.
 • overvåge netfrekvensen og kontrollere brugen af lokale generatorer eller standby-forsyninger.
 • beskytte dieselgeneratoranlæg mod over- og underhastighed.
 • beskytte elektrisk og elektronisk udstyr mod skader på grund af over- og underfrekvens.

Se mere her:

Brug for hjælp?

Kontakt vores eksperter:

Scroll to Top

Hold dig opdateret – tilmeld dig Thiim’s nyhedsbrev

Få det på mail 1-2 gange om måneden, og følg med i nye produkter og andre nyheder.