Free cookie consent management tool by TermsFeedUpdate cookies preferences

Transducer

Konvertering af spænding, strøm, frekvens og effekt

Transducere konverterer et signal i én form for energi til et signal i en anden.

De er ofte automatiserings-, måle- og kontrolsystemer, hvor elektriske signaler konverteres til et andet.

Thiim A/S kan levere transducere indenfor: spænding, strøm, frekvens og effekt.

transducer

Strømtransducere

Typen IAMA til strøm er udviklet til at imødekomme høje krav til kvalitet. Og ved at tilbyde 8 valgbare udgange dækker den en bred vifte af applikationer.

IAMB og UAMB er reducerede versioner med kun 4 til 20mA output. Ved hjælp af en højkvalitets transformer (klasse 0.2) med en isolationsspænding på mere end 4kV bliver indgangsstrømmen galvanisk isoleret fra transducerkredsløbet og udgangen. Efter transformeren ensrettes det målte signal på et gennemsnit, der svarer til DIP-switchens indstillinger, og konverteres til det nødvendige strømudgangssignal.

Anvendes til PLC, PC og mikroprocessorstyret instrumentering.

Spændingstransducere

Typen UAMA til spænding er udviklet til at imødekomme høje krav til kvalitet og ved at tilbyde 8 valgbare udgange dækker den en bred vifte af applikationer.

IAMB og UAMB er reducerede versioner med kun 4 til 20mA output. Ved hjælp af en højkvalitets transformer (klasse 0.2) med en isolationsspænding på mere end 4kV bliver spændingen galvanisk isoleret fra transducerkredsløbet og udgangen. Efter transformeren ensrettes det målte signal på et gennemsnit, der svarer til DIP-switchens indstillinger, og konverteres til det nødvendige spændingsudgangssignal.

Anvendes til PLC, PC og mikroprocessorstyret instrumentering.

Frekvenstransducere

FAMA bruges til at måle frekvensen af en indgangsspænding. Udgangen er et belastningsuafhængigt jævnspændings- eller strømsignal. Indgangen kan tilsluttes direkte eller via transformere.

Indgangsspændingen transformeres til et passende signalniveau. Ved hver nulkrydsning skaber inputtet en rektangulær impuls med konstant højde og bredde. Pulstoget, med en frekvens, der er proportional med indgangsspændingens frekvens, filtreres og konverteres i forstærkeren til en belastningsuafhængig DC-udgang. Indgangsspændingen kan også bruges som forsyningsspænding. Forsyningsspændingen adskilles galvanisk af plug-in transformeren.

Kan anvendes til instrumentering, PLC’er, PC og mikroprocessorstyringssystemer.

Aktive- og reaktive effekt transducere

Indgangstransformatorerne til spænding og strøm adskiller indgangene galvanisk fra konverteren. Signalerne forstærkes til passende niveauer og ledes til multiplikatoren.

Multiplikationen foretages ved at ændre spændingssignalet til en pulsbreddemoduleret firkantbølge, og strømmen til et spændingssignal, der repræsenterer strømmens amplitude, hvilket giver et pulsareal svarende til den aktuelle momentane effekt. Brug af en høj frekvens til kvadratimpulserne sikrer en nøjagtig måling selv med et højt niveau af signalforvrængning (højere harmonier).

Signalet fra multiplikatoren passerer et aktivt filter og et udgangskredsløb for at sikre et lavt ripple og stabilt udgangssignal. Udgangssignaler er kortslutnings- og åben-kredsløbsbeskyttede.

Brug for hjælp?

Kontakt vores eksperter:

Scroll to Top

Hold dig opdateret – tilmeld dig Thiim’s nyhedsbrev

Få det på mail 1-2 gange om måneden, og følg med i nye produkter og andre nyheder.